CheckmatLogoBrasiliansk-jiu-jitsu är en effektiv och funktionell brasiliansk vidareutveckling av den traditionella japanskajiu-jitsun. När kampsportsgalorna såsom UFC startade på 1990-talet, så var det många som förvånades över utgången. Här ställdes utövare av olika kampsporter mot varandra för att svara på den eviga frågan om vilken kamsport som är den mest ”effektiva”. Dominansen som många väntat skulle komma från stående kampformer som baseras på explosiva slag och sparkar uteblev och istället visade det sig att förmågan att kunna ta ner sin motståndare på marken och avsluta denna via lås eller strypningar var dominerande bland segrarna. Brasiliansk Jiu Jitsu blev känt över en natt och är idag en av de snabbaste växande kampsporterna i världen, mycket tack vare dess enorma succé i mixed-martial-arts tävlingar.

Huvudinstruktör i Sverige är Peter Blackwell som är den första svenskfödde som fick svartbälte i BJJ. Han är mycket efterfrågad som instruktör på seminarier runt om Europa och Skandinavien.
Största tävlingsmeriterna: Världsmästare en gång, Europamästare 4 gånger. Senaste mästerskapstiteln regerande Europamästare 2009.

4/RS_KkyyCwzZSve1MeLf3DF9TLo_reEeqlgBPtxymZjk