I denna klass blandar vi slag och sparkar med nedtagning och markkamp. Den stående kampen baserar sig på boxning och thaiboxning, och är anpassad för att även fungera mot en motståndare som försöker tackla eller kasta ner dig på marken. Nedtagningar och markkamp baserar sig på brottning och brasiliansk jiu-jitsu, och är anpassad för fungera mot en motståndare som försöker slå eller sparka dig. Helheten ger ett funktionellt självförsvar och en krävande fysisk workout med starka influenser från MMA (mixed martial arts).

Fokus under första terminen är att träna eleven i grunderna inom striking och grappling. Målet för den första terminen är att eleven lär sig hantera en större, atletisk motståndare som saknar djupare kampsportskunskap. Följande terminer fördjupar vi oss i både striking- och grapplingdelen, och slipar på strategier mot mer tränade motståndare.

Framförallt är Grapple N’ Strike en klass där alla, oavsett fysisk förmåga, på tre timmar i veckan kan ha kul samtidigt som de lär sig ett funktionellt självförsvar. En egofri, hälsosam och säker träningsmiljö är förutsättningen för detta!

4/RS_KkyyCwzZSve1MeLf3DF9TLo_reEeqlgBPtxymZjk