MaphilidoLogoDet finns hundratals av system för Silat i Indonesien, Malaysia och södra Filippinerna. Dessa system utformades för överlevnad, inte för sport eller turneringar. Vissa Silat system specialiserar sig på närstrid från stående position, medan andra är specialiserade på att ta ner motståndaren till marken med slag, tryckpunkter och lås. Många Silat system är utformade för flera motståndare, att snabbt gå från en motståndare till en annan eller samtidigt försvara mot mer än en motståndare. MMA-Alliance Silat läroplan består av Maphilindo Silat. MMA-Alliance är den enda skolan i Skandinavien som har tillstånd att undervisa i Maphilindo Silat.

Maphilindo Silat grundades av Guro Dan Inosanto, och bygger på olika system för Silat han har studerat under Silat mästarna från Malaysia, Filippinerna och Indonesien. Maphilindo kombinerar dessa Silat stilar, avbalansering, sparkar, slag, armbågar, knän och nervtekniker. Guro Inosanto skapade det här systemet för att hedra hans Silat instruktörer. Rick Tucci är en av ett fåtal utvalda i USA som har certifierats av Guro Inosanto att lära ut denna effektiva kampkonst.

Huvudinstruktör är Dan Johansson med 30 års erfarenhet av olika kampsporter. Han är den ende auktoriserade instruktören i Skandinavien Rick Tucci och en av få i Europa som har haft den legendariske Dan Inosanto som sin instruktör.

Från 16 år och uppåt.

4/RS_KkyyCwzZSve1MeLf3DF9TLo_reEeqlgBPtxymZjk